Завдання 1.
На консервному заводі виготовляють 3 види молочних сумішей для чого використовують 3 види сировини. Норми витрат сировини на виробництво кожного виду сумішей, запаси сировини, а також прибуток від реалізації кожного виду сумішей наведені у таблиці:
| Вид сировини | Норми витрат сировини (т) на 1(т) сумішей | Запаси сировини (грн.) | ||
| "Малюк" | "Ведмедик" | "Сонечко" | ||
| Молоко сухе | 0,8 | 0,5 | 0,6 | 900 | 
| Мука рисова | 0,4 | 0,4 | 0,3 | 700 | 
| Цукор | 0 | 0,1 | 0,1 | 1000 | 
| Прибуток (грн.) | 108 | 112 | 126 | |
Завдання 2.
Консервний завод для виробництва 3 видів овочевих консервів "Салат овочевий", "Перець фарширований", "Перчинка" використовує три види основної сировини: перець, томатний соус, моркву. Норми витрат сировини кожного виду на виробництво 1партії консервів наведені у таблиці. В ній же наведена загальна кількість сировини кожного виду, яка може використовуватись консервним заводом, а також й прибуток від реалізації кожного виду консервів.
| Вид сировини | Норми витрати сировини | Запас сировини | ||
| "Салат овочевий" | "Перець фарширований" | "Перчинка" | ||
| Перець | 0,25 | 0,4 | 0,5 | 160 | 
| Томатний соус | 0 | 0,25 | 0,5 | 180 | 
| Морква | 0,7 | 0,5 | 0 | 140 | 
| Прибуток (грн.) | 216 | 224 | 222 | |
Визначити план виробництва продукції, який забезпечить максимальний прибуток.
Завдання 3.
Цех напівфабрикатів виробляє два види продукції і при цьому використовує чотири види сировини у кількості, вказаній нижче.
| Вид сировини | Витрати сировини на  | Запас сировини | |
| продукція І | продукція ІІ | ||
| А | 3 | 2 | 2200 | 
| В | 9 | 11 | 1950 | 
| С | 4 | 1 | 2400 | 
| D | 0 | 3 | 2050 | 
| Прибуток від виробництва одиниці продукції | 25 | 35 | |
Визначити план випуску продукції, який забезпечить максимальний прибуток.
Завдання 4.
У таблиці наведені ресурси торгового підприємства на квартал і нормативи їх витрат на тис. гривень товарообігу на овочеві і плодово-ягідні консерви.
| Показники | Нормативи витрат | Фонди показників | |
| овочеві | плодово-ягідні | ||
| Витрати праці  торгівельних працівників (люд.- год.) | 7 | 9 | 1700 | 
| Площа торгівельних  залів (кв.м.) | 0,4 | 0,3 | 75 | 
| Витрати обігу  (грн.) | 5 | 4 | 960 | 
| Прибуток (грн.) | 80 | 90 | |
Скласти квартальнийплан товарообігу, який забезпечить найбільший прибуток.
 
Дякую!!!
ВідповістиВидалити